Süs Köpeği Cinsleri: Popüler 14 Cins Hakkında Bilgi

Süs Köpeği Cinsleri: Popüler 14 Cins Hakkında Bilgi

Süs Köpeği Cinsleri: Popüler 14 Cins Hakkında Bilgi

 

Süs köpeği köpek cinsleri, evcil hayvanlar arasında en sevilen türlerden biridir. Sıcakkanlılıkları, sadakatleri ve komik tavırları, evlerimizi renklendiriyor. Farklı cinslere göre değişen büyüklükleri, karakteristik özellikleri ve vücut yapıları ile herkesin stilini yansıtan köpeklerdir. Bugün, popüler 14 süs köpeği cinsini inceleyeceğiz.



 

1. American Cocker: 

 

 

Bu cins, sevgi dolu bir köpektir. Ortalama olarak 30-38 cm boyunda ve 10-16 kg ağırlığında olurlar. Omuzlarından kuyruklarına kadar uzun, buğulu tüyleri vardır. Yumuşak ve parlak oldukları için bakımları zor bir cins olarak bilinir. Ayrıca kulakları da çok özen ister. Eğitimi kolay olmakla birlikte, hareketli ve oyuncu bir yapıları var.

 

2. Beagle: 

 

 

Beagles, ortalama olarak 33-41 cm boyunda ve 8-15 kg ağırlığındadır. Kısa tüyleri vardır ve bakımları oldukça kolaydır. Bu cinsin özellikle erkekleri arkadaş canlısıdır ve her zaman oyun oynamayı severler. Biraz itaat etmek için zor olabilirler, ancak ilgileri çekildiğinde ödüllere karşılık vermeleri de oldukça yüksektir.

 

3. Dachshund: 

 

 

Orta boy bir köpek olan Dachshund, oldukça orantısız bir şekle sahiptir. Kısa bacakları, uzun gövdesi ve küçük ayakları vardır. Ancak bu cinsin sadık ve dostane mizacı, herkesin sevgisini kazanır. Yaklaşık 7-14 kg arasındadırlar. Hem kısa tüy hem de uzun tüylü tipleri bulunur.

 

4. Toy Poodle: 

 

 

Toy Poodle, popüler süs köpeği cinslerinin en küçüklerindendir. Genellikle beyaz veya kahverengi renklidir ve tüylerinde kıvırcık bir yapı vardır. 28 cm'ye kadar boyutlara sahip olabilirler ve sadece 2-4 kg ağırlığında olabilirler. Toy Poodle'lar sadık, akıllı ve sevecen köpeklerdir.

 

5. Pomeranian Köpek: 

 

 

Pomerian, son zamanlarda süs köpeği cinsleri arasında oldukça popüler hale geldi. 18 cm'ye kadar olan boya sahip küçük bir köpektir ve 1-3 kg ağırlığındadır. Kalın tüyleri vardır ve bir leon gibi görünen yeleleri ile tanınırlar. Hem uysalken, hem de hareketli olabilirler.

 

6. Maltese: 

 

 

Maltese, süs köpeği cinsleri arasında en eski türlerden biridir. Küçük ve zarif olan Maltese, 3-4 kilogramlık bir ağırlığa sahip, beyaz bir köpektir. İyi bir huylu, sevgi dolu, tatlı, sadık ve duyarlı bir köpektir. Ayrıca, sıcakkanlılıkları ve kolay öğrenme becerileri ile tanınırlar.

 

7. Chihuahua: 

 

 

Küçük köpeklere rağmen, Chihuahua'nın enerjisi sınır tanımaz gibidir. Genellikle 14-16 cm boyunda ve 1-3 kg ağırlığında olurlar. Omuzlarından kuyruklarına kadar tüyleri, uzun veya kısa olabilir. Eğitimi kolay olsa da, sosyalizasyonları onlar için oldukça önemlidir.

 

8. Minyatür Schnauzer: 

 

 

Minyatür Schnauzer'lar samimi, sevgi dolu ve işgüzar köpeklerdir. Parlak gözleri ve sert tüyleri vardır. Bu cins 30-35 cm boyunda ve 5-8 kg ağırlığındadır. Eğitimi kolay olan bu cinsin tüylerine bakım yapmak biraz zaman alabilir.

 

9. Cavalier King Charles: 

 

 

Küçük bir köpek olan Cavalier, dostane bir karaktere sahip. Bu cins, ortalama olarak 30-33 cm boyunda ve 5-8 kg ağırlığındadır. Uzun tüyleri, gözleri ve kulakları ile tanınırlar. Bu cinsin sahipleri, sadakat ve güvenilirlikleri konusunda özellikle memnundur.

 

10. Tibetan Spaniel: 

 

 

Bu cins ortalama olarak 25-28 cm boyunda ve 4-7 kg ağırlığındadır. Kısa bacakları ve yoğun tüyleri vardır. Tibet köpeği genel olarak sadece bir kişiye bağlıdır. Eğitimi kolay olsa da, yakın temas kurmaktan hoşlanmazlar.

 

11. Malta Teriyeri: 

 

 

Oldukça küçük olan Malta Teriyeri, 2-4 kg arasında ağırlıktadır. Bu cins, sadık, sevecen ve oyuncudur. Uzun beyaz tüyleri vardır ve sosyalizasyonları önemlidir.

 

12. Papillon Köpek:

 

 

Papillon, genellikle büyük kulakları ile tanınır. Bu cins, ortalama olarak 10-28 cm boyunda ve 3-5 kg ağırlığındadır. Kısa veya uzun tüyleri olabilir. Papillon sevimli ve oyuncu biraz köpektir. 

 

13. Shih Tzu: 

 

 

Shih Tzu, kuyruğunu yerine hemen hemen hiç bırakmaz. Bu cins 23 - 28 cm boyunda olup 4 ila 7,5 kg arasında değişir. Bu cinsin bir özelliği de onların kısa burun yapısına sahip olmalarıdır. Sevecen ve arkadaş canlısı köpeklerdir.

 

14. Yorkshire Terrier: 

 

 

Yorkshire Terrier'lar, ortalama olarak 20-23 cm boyunda yaklaşık 3,5 kg ağırlığındadır. İri gözleri, çekici yüzü ve ince tüyleri ile tanınır. Yorkshire Terriercı karakterli, sevecen ve akıllı köpeklerdir.

 

Popüler süs köpeği cinsleri hakkında birçok bilgiye sahip oldunuz. Farklı köpeklerin özellikleri ve gereksinimleri baştan belirlenmelidir. Hangi cinsin sevimli yüzüne bayıldığınızı düşünerek, en uygun süs köpeği cinsini seçebilirsiniz. Ancak köpek sahibi olmadan önce her zaman kendi yaşam koşullarınızı düşünmeli, köpeğin artık bir aile üyesi olduğunu kabul etmelisiniz.


 
Etiketler: süs köpeği
Kasım 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR